in't Veld

communiceert met muziek

transparant.png
transparant.png

Pers info

  Download hier uw pers materiaal (wordt hieronder weergegeven)

Band foto

 

Vals Paradijs

Vals Paradijs is het 5e album van de formatie In’t Veld. Na de trilogie Onvervuld Verlangen (2014-2016) en het bijzondere poëzieproject “In Vertrouwen” is er nu een opvolger voor “Tot de zon opkomt” uit 2016. Het album bevat zowel werk dat in opdracht vervaardigd is als vrije composities.

In’t Veld groeit langzaam maar zeker uit tot een volwassen productiehuis waar muzikale (deel)concepten worden ontwikkeld en uitgevoerd. Het portfolio van maatschappelijke opdrachten groeit, waardoor het produceren van vrij werk op eigen kracht mogelijk is.


De band werkt bij live-optredens, omlijst events en projecten. Altijd met de vaste formatie en een specifieke groep professionele sessiemuzikanten. De samenstelling verschilt per opdracht.  

Over de band

In’t Veld bestaat sinds 2015 uit de vaste samenwerking tussen gitarist Johan Fransen en toetsenist/tekstschrijver Caroline in’t Veld.

De band componeert als collectief vaak in opdracht van maatschappelijke organisaties, waarin zij popmuziek met uitstapjes naar jazz en Latin met de Nederlandse taal en cultuur verbinden.

Met de komst van bassist Joost van den Akker in 2017 is de werkwijze van werkelijk gezamenlijk componeren en tekst schrijven ontstaan. De groep is hierdoor een gesloten collectief van 4 makers geworden waarbij gastmuzikanten het werk verrijken. De rol van In’t Veld zelf is veranderd. De controle over het maakproces ligt niet meer volledig bij haar, maar in de samenwerking. Op Vals Paradijs staan basis composities van zowel Fransen, In’t Veld als Van den Akker. Ook is voor het eerst ook een tekstuele bijdrage van Van den Akker te vinden.

Ontwikkeling op muzikaal vlak

John Kakiay arrangeert al sinds 2015 slagwerk en percussie. Zijn bijdrage op Vals Paradijs, zijn derde album met In't Veld, is virtuozer dan ooit tevoren. De rol van Johan Fransen is uitgegroeid tot componist/ arrangeur van meer dan alleen liedjes. Zijn klank als gitarist is bepalend voor de sound van de band, naast de karakteristieke warme stem van In't Veld.

 

Caroline in 't Veld

zang, accordeonDe Almeerse kunstenaar Caroline in’t Veld schrijft en zingt sinds 2014 professioneel haar eigen liedjes. Ze studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en speelt sinds haar 8e jaar accordeon. Later volgden piano en zang. 

In’t Veld krijgt opdrachten om muziek te schrijven uit alle hoeken van de samenleving. Ze schrijft voor allerlei doelgroepen en opdrachtgevers, van maatschappelijke organisaties tot film/theaterproducenten.

 

Kenmerkend zijn de scherpe teksten in lichte melodielijnen. In’t Veld weet hoe ze een boodschap moet verpakken, en vermijdt clichés met gemak. In vrij werk kiest ze graag voor onderwerpen die moeilijker bespreekbaar zijn. Twijfels en onzekerheden in het leven vormen een basisthema, dat ze lichtvoetig uitwerkt.   

Johan Fransen

Gitaar, composities

 

Johan Fransen speelt vanaf zijn 13e jaar gitaar. Na een vooropleiding conservatorium op te jonge leeftijd, koos hij voor het eeuwigdurende praktijkpad. Hij is sinds zijn 15e actief als leadgitarist, sessie- en studiomuzikant.

Johan schrijft composities op akoestische en elektrische gitaren, al dan niet gekoppeld aan een effectapparaat. In de band fungeert hij als metselaar. Geduldig en subtiel bouwt hij een arrangement op.

Inspiratiebron Jan Akkerman is hoorbaar in de jazzy aanpak van zijn spel. Johan blijft altijd zoeken naar die ene juiste noot op het juiste moment. Onder zijn leiding improviseert de band live, waardoor nummers nooit verworden tot een kunstje.  

 

Joost van den Akker

Bas, Contrabas

 

Toen hij als kind mocht kiezen voor een instrument, vroeg hij om een cello, want de contrabas was nog een maatje te groot. Op z’n twaalfde trok de elektrische bas toch te hard en sinds z’n veertiende heeft hij vrijwel onafgebroken in bandjes gespeeld: Central Heating, The Spring, Mad Hatter’s, Shucks, Pea en Madame Perdu passeerden de revue. Inmiddels is hij thuis op alles met 4 snaren. Inclusief de toch onvermijdelijke contrabas.

Bij In’t Veld ontwikkelt Van den Akker zich als zelfstandig componist van meer dan alleen baslijnen. Hij werkt mee aan liedteksten, zanglijnen en composities. Joost is een wereldreiziger. Hij trekt graag rond en gebruikt ervaringen en ontmoetingen met mensen als muzikale inspiratiebron.

Joost kijkt van buiten naar binnen en wil daarbij laten zien wat je niet direct ziet. Joost neemt alles op, kiest woorden en noten intuïtief. Daarna werkt hij zorgvuldig van de eerste inval naar het juiste woord en de juiste noot. 

 

John Kakiay

slagwerk, percussie

 

John Kakiay zag als kind zijn ooms in een band spelen en het drumstel trok ‘m direct aan. Op de basisschool mocht hij in de klas de maat “voor” tikken, en hij hield er nooit meer mee op. Slagwerk werd zijn ding voor altijd, eerst drumles en daarna percussie.

Johns soms stevige, soms subtiele maar vooral ook speelse en ontspannen spel zorgt voor een solide basis. De kleinste man van het gezelschap is de onbetwiste dirigent van het (hart) ritme van de band.

Hoewel hij pas rond zijn 18e begon in bandjes, heeft John het grootste cv van allemaal. Hij heeft in binnen- en buitenland gespeeld met o.a. Driftkikker (o.a. in voorprogramma van Hans Dulfer,Wouter Hamel), Tasha (Tasha’s World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels).

 

Verkorte Lijst van Opdrachtgevers

2014

Ecodorp Bergen

Lied op Maat

Bewoners schrijven eigen samenzang voor open dag

Galerie Lieve Hemel Amsterdam

Lied op Maat

Opening expositie Alexandra Klimas www.klimas.nl

Christine’s Gallery

Almere/Amsterdam 

Lied op Maat

Opening expositie Dorrit Klomp www.dorritklomp.nl

Liandon

Lied op maat

Muzikale notulen HR bijeenkomst

 

2015

Sintering Inspiractiegroep financiële dienstverlening + toezichthouders

Lied op Maat

Muzikale Notulen Visiebijeenkomst

Sint Jacob Zorg Haarlem

Programma op Maat

Opening nieuwe vestiging met virtual reality en muziek op maat

Art in Redlight

Beurs van Berlage Amsterdam

Opening performance

Video art in combinatie met live accordeon, cello (Maya Fridman) en electronica (Hans Timmermans)

Film:

De laatste brugwachter 

Lidi Toepoel

Accordeon instrumentaal

https://vimeo.com/121251599

 

 

2016

Gemeente Veenendaal

Lied op maat

Muzikale notulen visiebijeenkomst sociaal domein

Internationale Vrouwendag Almere

Lied op maat

Muzikale notulen workshops

De Muzeval Antwerpen

Muzikale Presentatie bundel 1000 schonen samen met Marije Hendrix en Bert Deben

Inloophuis de Ruimte

Bezoekers schrijven eigen lied over eenzaamheid oplossen

 

2017

Acoustic Heart Cafe Nieuwe Doelen Gorinchem

Programma op Maat

Dans: Neotango met live kleinkunst en poëzie

Huis van Vrede Almere

Openingslied meertalig Deze taal verstaan we allemaal

Rituele Tocht Namen Blijven

Openingsperformance poëzie, dans en muziek meertalig

Ondernemersvereniging Bizz Hofkwartier Den Haag

Programma met poëzie en muziek op maat voor o.a. Marche Royal en Vlaggetjesdag

Writers Block Literatuurfestival

Arrangementen van composities In’t Veld i.s.m. Bertus Bigband

 

2018

Symposium Vrijzinnige Theologie VU Amsterdam “Tragiek en Toewijding”

Lied op maat

Muzikale notulen woorden inkomend en vertrekkend visiting professor

Stip/Clip GGZ

Lied op Maat

Cliënten schrijven eigen meezinglied over stigma’s

Leger des Heils Kunst- en Theatergala AFAS Live

Jeugd van Vroeger

Bezoekers en personeel schrijven en performen eigen rap over buurthuiskamer Bij Bosshardt

Theatergroep Groot Wild

Muziek op maat voor lokatietheater voorstelling i.s.m.Syrisch koor St. George

Points Made Fashion Academy

Muziek op maat voor runwayshow i.s.m. dj’s en choreografen

Comité 4 en 5 mei Almere

Performance vanuit perspectief van de vluchteling op 4 mei i.s.m. Iraanse dichter Sho’leh Rezazedeh

 

Bovenstaande lijst is een weergave van de meest uitspringende opdrachten.